lördag 25 februari 2012

Längtan och trånad




I bland flyter inte bläcket i pennan lika lätt som i vanliga fall. Jag har alltså inte skrivit upp mej. Ja, varför inte använda det uttrycket?  Man säger sjungit Upp sig, så det så. Nej, det kallas inspiration, när orden bara rullar ut på arket och tanken knappast hinner med. Sen gäller det hitta ett intressant ämne att skoja kring. Lite ironi om samhället och alla konstigheter vi har för oss. TV-program är inte mycket att ventilera för alla har sett samma galenskaper och har dom inte sett dom, så är dom inspelade. Nej, det gäller att hitta nåt annat. I poesisammanhang där är kärleken ett aldrig sinande ämne. Lycklig eller olycklig. Smäller lika högt. På papperet naturligtvis. Men långt ifrån i verkligheten. Går man in på en poesi-sajt, eller vad det heter, blir man varse hur mycket olycklig kärlek det finns. Och längtan och trånad och tårar, både av glädje och sorg.
Poesi är kanske en säkerhetsventil.  Puff puff! Där försvann den besvikelsen. Kanske om alla människor skrivit poesi, så hade det inte behövts psykologer och såna. Nej då hade dom blivit arbetslösa och ledsna. Den enes sorg, den andres borg!!
 Balans är svårt, både i livet och i Qigong. 
Ja, Qigong! Skön avkoppling från livets besvärligheter. Avslutar med meditation. Förr trodde jag det var budditiska munkar som satt på marken och flätade ben, men nu sitter jag där själv varje onsdag. På stol gubevars. Med händerna lugnt vilande i knät, handlatorna vända uppåt och glömmer bort att jag finns.
I rummet flyter behaglig musik och alla mina celler springer och lägger sig på rätt plats. Det kallas att vara i harmoni.
Men tyvärr!
Ibland hinner man bara utifrån parkeringsplatsen förrän allt är spolierat av en sportbil som försöker klättra upp på ens koffert i förhoppning att komma fortare fram. Förstår inte att folk har så himla brått bara för att 
dråsar ner i TV-soffan med ett blodtryck som nästan spränger mätaren och ska KOPPLA AV.
Kloppa av, inte hörde man folk använda det ordet förr i tiden.
Dom flesta har ju inte hittat strömbrytaren ens.

Må väl, leta reda på "take it easy-knappen"
så blir helgen underbar.

Alva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar