söndag 26 februari 2012

VIKT



Nej det ska inte handla om servetter som är vikta efter alla konstens regler. Sådana som finns i gamla gedigna kokböcker.
O, nej det här är mycket svårare.

Redan börjar veckotidningar ge goda råd om ens midjemått inför badsäsongen.

Snygga, fräscha unga kroppar visar dom som idealet, och dom flesta av oss bligar, som om det vore en varelse från mars. Skapar dåligt samvete att man tar den där extra skivan ost eller de där dropparna vin som egentligen var alldeles onödigt, men O vad gott. Blir liksom ännu godare när man vet att man inte borde.

Som bomull kring midjan. Och livremmen hos en del herrar får ett extra hål islaget. Fast det tjatas inte så mycket om att män ska va slanka och vältrimmade på stranden. Nej. Det åligger tydligen endast oss kvinnor att banta, försaka och hålla in, höll på att säga fläsket men det låter så vulgärt. För visst finns det lika många stinna bukar på män som på kvinnor.
Nu har ju kvinnor en liten fördel där, då dom kan kränga på sig(om det går) en HEL baddräkt som håller det mesta på plats. Männen däremot låter vällevnade flöda över alla brädder. Nåja!
Mat är gott och svårt att motstå. Har precis tagit upp  kycklingfilé ur frysen och tänker fresta gästerna i kväll med creme fraich och gottgott.


Sen sitter ju inte en smarrig tårta till kaffet fel. Inga problem för yngre generationer som tränar och är i farten mest hela dan. Värre är det för datanördar som sitter klistrade mest hela dan och det blir ingen fettbränning framför burken precis.

Som sagt: Våren har kommit och bantningspiller säljer som smör för solen.

Tror jag ska sy mej ett häftigt höftskynke till sommaren.
Som döljer den där förbaskat goda brien.

Ät gott och bränn!
Men inte hemma!  
Haha
Alva


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar