fredag 24 februari 2012

MARSIPAN




Morgonstund har guld i mun!

 Ja, nu är det snart bara morgonen, som kan ståta med Au i munhålan. Vi vanliga får nöja oss med en krona, dyr som pocker. Kanske är det därför folk är allvarligare nu. Aldrig stora gapskratt. Inte så konstigt. Inget guld att bedåra med. Snart har allt det där vräkiga tagits ifrån oss. Dom lyckliga, som har haft nåt, förståss.

Jämlikt!

 Där var ordet! Inget guld i varken mun eller pung. Ingen fet grosshandlare som vräkigt kan flänga upp en långsjal framför lilla kassörskan. Nej, fram med plastkortet (kan innehålla tio miljoner eller femtio spänn)
Skit samma! Drar det i maskinen och där försvann den njutningen.

Njutning, ja det står de första blyga solstrålarna för. Om man nu inte ska bli alltför ekivok, så här tidigt en fredagförmiddag.

Och i huvudstaden knallade det riktigt rejält så det hördes över hela landet, med hjälp av dom där vågorna som drar fram i etern. Men så var det ju också en prinsessa som föddes, och bagerierna gnuggade händerna efter att ha kavlat alldeles för mycket marasipan. Säkert kan man räkna till milljarder kalorier, som svenska folket krängde i sig i går och systemet fyller på hyllorna nu på morgonen. Bantningsfirmorna ler i mjugg och livet går vidare.
Nu väntar vi bara på vad flickebarnet ska heta och jag hörde i "Gomorrn" nåt om Elsa. Har aldrig hört nån kunglig heta Elsa. Nej jag tippar på Sibylla. Och om några år är alla dagisar fyllda med sibyllor.
Kanske behövs det sådana som kan sia hur världen kommer att se ut om si så där 100 miljarder år.
Jag vet bara att jag ska gå på fik i dag och fira. Om det finns nån marsipan kvar förståss.

Trevlig helg!!

Alva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar